Studentul roman din Londra si cati au citit scrisoarea acestuia

Domeniul online este ceea ce se poate numi supravietuirea ziarelor din Romania. Este foarte greu sa detii un ziar local pentru ca numarul vizitatorilor tai este mult mai mic decat a trusturilor nationale de presa, desi este greu, multi reusesc sa aduca subiecte care aduc multi vizitatori, si daca ai multi vizitatori ai clienti pentru reclame, in concluzie faci bani.

Cel mai bun exemplu intalnit zilele acestea este ziarul 7est.ro care a reusit sa publice un status a unei studente romance din Londra care se plangea de ceea ce ii ofera occidentul.

Multi au numit aceasta scrisoare ca fiind una emotionala, desi multi nu sunt de acord cu chestia asta, ideea este ca cei de la 7est.ro au publicat acest text in situl lor facand un articol de succes din asta. Ei au expus viziunea romancei noastre despre ceea ce inseamna viata in strainatate si anume un loc fara identitate cu traditii pierdute din cauza globalizarii in care cetatenii se tem in exces de extremismul islamic, in care nimenui nu ii pasa ce gandesti, ce simti si ce vrei.

Noi nu vrem sa comentam subiectul ci doar sa prezentam succesul ziarului cu acest articol. A fost publicat pe 25 iulie 2013 si datorita retelelor de socializare si a blogurilor a reusit in acea zi sa adune peste 125.000 de vizitatori unici. Nu stiu ce ar trebui sa insemne pentru unii, dar pentru noi, cei din online inseamna un succes garantat. Sa reusesti de la un trafic mediu ~1200 vizitatori unici pe zi sa ajungi la 2 zile consecutive in care sa ai peste 250.000 de unici e un succes atat pentru publicatie dar cat si pentru cei care isi promoveaza afacerile prin intermediul sitului.

Este foarte greu sa mentii de numarul de vizitatori, mai ales ca portal online local destinat iesenilor, care dupa ultimul recensamant are un numar de 290,000 locuitori in oras si aproximativ 700.000 in total per judet. Facand un calcul simplu aproape jumatate de oras a citit in ziua de 25 iulie 2013 versiunea online a ziarului 7est.ro.

Din punctul nostru profesional de vedere, nu ne intereseaza continutul scrisorii, unii suntem de acord cu randurile scrise de studenta dar unii nu, ideea este ca a reusit pentru 7est.ro sa adune un numar record de vizitatori si sa-l clasese alaturi de marile situri din Romania.

Leave a Reply

Notice!

Please enable widgets in sidebar!